Detalii Articol 

Afaceri - Economie

Data adaugare: July 16, 2009 04:19:09 AM
Autor: waaaw.ro
Categorie: Afaceri - Economie

Afaceri

Inca din cele mai vechi timpuri omenirea a avut chemarea in a demara si dezvolta diverse forme de afaceri.
In termeni generali putem numi afacere sau afaceri totalitatea activitatilor si tranzactiilor financiare, comericale sau industriale. 
Cele financiare si comerciale sunt dezvoltate in special pe tranzactionare  (vanzare - cumparare),  iar cele industriale pe procesul de productie.
Specific termenului de afacere mai este si ceea ce defineste o intreprindere sau o societate comerciala legala care furnizeaza bunuri sau si servicii catre consumatori.
Totodata acest termen mai este asociat si unui anumit sector de piata.

Economie

Prin economie in general putem intelege totalitatea  activitatilor umane
ce se desfasoara in zona de productie, a consumului si distributiei de bunuri materiale si servicii. 
Mai putem numi economie si totalitatea interdependentelor afacerilor de la nivel macroeconomic si pana la nivel microeconomic.
In lungul istoriei umanitatii economia a avut diverse forme de dezvoltare si manifestare incepand cu primitiva "economie naturala" si pana la moderna, actuala si chiar contestata "economie de piata".

In ansamblul lor, lumea afacerilor cat si lumea economica reprezinta principala manifestare umana care prin cresterea sau descresterea cat si prin stabilitatea si instabilitatea lor determina decisiv situatia politica si sociala pe intreg mapamondul.