Detalii Articol 

Arta - Cultura

Data adaugare: July 16, 2009 01:09:26 PM
Autor: waaaw.ro
Categorie: Arta - Cultura

Arta

Exprimarea creativa majora a omenirii prin producerea de valori
cu caracter estetic, unic si irepetabil.
Produsul artistic cel mai inalt poarta denumirea de "opera de arta" iar cel de mai mica importanta artistica (daca ne este permisa exprimarea) "obiect de arta"  fara ca delimitarea dintre aceste doua denumiri sa poata fi bine definita. 
De-a lungul istoriei omenirii, arta a dezvoltat diverse genuri cat si nenumarate forme de manifestare.
In raport cu dezvoltarea tehnicii si tehnologiei apar diverse si noi forme de exprimare artistica.

Cultura

In ansamblul lor  valorile spirituale si materiale acumulate de-a lungul timpului  in cadrul  unei anumite comunitati, societati, sau omenirii in general poarta numele de cultura. 
Cultura se manifesta, transmite si pastreaza prin institutiile sale traditionale.
Diversitatea si bogatia culturala a omenirii se datoreaza in mare parte faptului ca fenomenul cultural s-a dezvoltat distinct in diferite perioade si etape ale dezvoltarii societatii umane, s-a dezvoltat distinct in cadrul varietatii rasei umane, si nu in cele din urma s-a dezvoltat distinct  datorita diferentelor mari dintre zonele geografice.
In prezent societatea umana aflata in plin proces de globalizare este tot mai preocupata de conservarea si pastrarea cat mai intacta cu putinta a diverselor forme si manifestari de cultura. Grija deosebita manifestata in acest sens va duce in viitor la pastrarea nealterata a multiplelor forme de manifestare culturala de pe diversele meridiane ale omenirii.

Impreuna arta si cultura la un loc reprezinta una dintre cele mai importante forme de manifestare a omenirii fiind totodata mostenirea cea mai de pret a societatii umane in ansamblul ei. Nici nu este de mirare faptul ca si poate din motivele de mai sus mostenirea artistica dar mai ales culturala a fiecarui popor este tinuta la mare cinste.