Detalii Articol 

Autovehicule - Vehicule

Data adaugare: July 16, 2009 03:33:11 PM
Autor: waaaw.ro
Categorie: Autovehicule - Vehicule
Autovehicul
 

Autovehiculul este un vehicul care se deplaseaza prin propulsie proprie. Diverse forme de propulsie asigura deplasarea acestora. Cu propulsie electrica, cu motor termic, sau de alta natura acesta contribuie la transportul bunurilor materiale cat si a persoanelor in diverse locatii. 
Pe talpi, pe roti, pe senile, pe perna de aer etc. acestea isi asigura singure tractiunea in deplasarea lor.
Aparitia si perfectionarea acestora a avut un efect covarsitor in evolutia societatii umane in ansamblul ei cat si in dezvoltarea economica si sociala.
De la primele locomotive cu aburi si dezvoltarea cailor ferate in lume omenirea a dobandit tot mai multa libertate de deplasare. Corolarul autovehiculelor il reprezinta automobilul care prin numarul impresionat cat si prin impactul care il are asupra nostra a schimbat definitiv lumea.

Vehicul


Vehiculul este un obiect care se deplaseaza prin mijloace mecanice
avand sau nu propulsie proprie.
De la aparitia acum cateva mii de ani a rotii, vehiculele au avut o evolutie ascendenta facand posibila deplasarea dintr-un loc in altul astfel dinamizand societatea umana si oferind acesteia noi orizonturi.
Diversitatea acestora este deosebit de mare reusind astfel sa satisfaca diversele modalitati de deplasare si in diferite medii. Chiar daca cateva mii de ani vehicolele au avut ca mijloc de propulsie forta animala si nu de putine ori chiar forta umana, efectul lor asupra dezvoltarii societatii umane este de netagaduit.


Impreuna autovehiculele si vehiculele au dat posibilitatea omului sa nu mai depinda numai de mersul pe jos si de ceea ce poate acesta prin forta fizica proprie (referitor la  deplasare) ci au reusit sa sporeasca viteza de mers cat si sa creasca distantele de parcurs.