Detalii Articol 

Calculatoare - Internet

Data adaugare: July 20, 2009 04:04:31 AM
Autor: waaaw.ro
Categorie: Calculatoare - Internet

Calculatoare

Calculatoare sau  denumite  corect computere sau calculatoare electronice sau ordinatoare sunt masini electronice pentru prelucrarea datelor, prelucrare care se face in baza unui program.
In termeni generali calculatorul electronic are doua mari componente. 
Partea de componente fizice care se mai numesc si "hard" si partea de programe care fac ca aceste componente fizice sa functioneze si sa prelucreze datele si care se mai numeste "soft".
Fiind in continua perfectionare si crestere a volumului de prelucrare a informatiilor acestea domina lumea moderna in toate domeniile de activitate.
Astazi este de neconceput ca un domeniu sau altul sa poata face performanta fara ajutorul calculatorului.

Internet

Retea internationala de calculatoare legate intre ele si care permit schimbul liber de informatii si date.
Pornit initial din mediul universitar, astazi internetul este un adevarat mod de viata iar volumul de informatii transferat este in crestere continua.
Reteaua are o structura foarte bine organizata de calculatoare in care pe langa calculatoarele utilizatorilor mai sunt inca o serie intreaga de calculatoare care au de indeplinit o sumedenie de functii in acesta retea.
In ceea ce priveste informatiile cele cateva miliarde de websit-uri care sunt active acum pe internet pot oferi practic o cantitate infinita de informatii internautilor.

Impreuna reteaua internationala de calculatoare si calculatoarele de sine statatoare formeaza astazi o lume aparte a comunicatiei care reprezinta o forta in domeniul informatiei. Tot mai multe activitati umane isi muta "sediul" in aceasta lume.
Afacerile, comertul, divertismentul, turismul si inca foarte multe din activitatile umane au acum loc pe internet si sau se fac prin intermediul calculatorului.